Rijlessen in Rotterdam

Rijbewijs B autorijles Rotterdam

Autorijles in Rotterdam lesautoDe praktijklessen voor het rijbewijs B worden gegeven met Volkswagens, ook automaat. De lesauto’s zijn altijd van recente datum en goed onderhouden. De instructeurs worden regelmatig bijschoold, om een goede en snelle rijopleiding met een groot geslaagdenpercentage te waarborgen. De leerling houdt tijdens de gehele rijopleiding dezelfde instructeur. Ook bestaat er de mogelijkheid tot een spoedopleiding.

Rijbewijs A: Motorrijles Rotterdam

motorrijles in RotterdamDe praktijklessen voor het rijbewijs A worden gegeven op ’n motorfiets met een vermogen hoger of lager dan 25 KW. De eerste lessen rijdt de leerling alleen met de instructeur, dit om de veiligheid van de leerling te waarborgen. Daarna geeft de instructeur maximaal 2 leerlingen tegelijk les.

Rijbewijs BE rijles Rotterdam

Het rijbewijs E is achter B verplicht als “het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger meer bedraagt dan het ledig gewicht van de trekkende auto”. Ook mag het totale gewicht van het samenstel (auto + aanhanger) niet meer bedragen dan 3500 kg. De bijzondere verrichtingen voor het behalen van het rijbewijs E zijn: in een rechte lijn achteruitrijden- het keren d.m.v. achteruit steken- het keren d.m.v. een halve draai- de hellingproef- parkeren op een helling en achteruit rijden naar een laad/los perron.

Rijbewijs C rijles in Rotterdam

De praktijklessen voor het rijbewijs C (rijbewijs motorwagen) worden gegeven met Volvo’s FH 12 Globetrotter met een TTG van 20 ton. De opleiding bestaat uit het beheersen van de vrachtauto zowel binnen- als buiten de bebouwde kom, en de zogenaamde bijzondere verrichtingen. De bijzondere verrichtingen zijn o.a. in een rechte lijn achteruit rijden, keren d.m.v. steken, achteruit een inrit of straat inrijden, achteruit voor een laad/los perron en de hellingproef.

Rijbewijs CE lessen in Rotterdam

De praktijklessen voor het rijbewijs CE (aanhangwagen/oplegger) worden gegeven met een middenas-aanhangwagens (wipcar) en een Volvo FH 12 Globetrotter trekker met oplegger. De bijzondere verrichtingen staan gelijk aan die van het rijbewijs C en u moet zelfstandig kunnen aan- en afkoppelen en een gedegen kennis hebben van de benodigde autopapieren.

Rijbewijs D halen in Rotterdam

De praktijklessen voor het rijbewijs D (autobus) worden gegeven met een touringcar waarmee u wordt geleerd passagier-vriendelijk met een bus om te gaan. Bij deze opleiding ligt de nadruk op veiligheid en comfort t.o.v. de passagiers, zowel binnen- als buiten de bebouwde kom. De bijzondere verrichtingen zijn ongeveer gelijk aan die voor het rijbewijs inclusief haltestops.

Theorie opleiding Rotterdam

Wij verzorgen onze theorieopleiding met behulp van het DVD Theorie Respons Systeem. Dit houdt in: de theorieles start met uitleg van een instructeur en volgt met een instructiefilm, dus bewegende beelden op DVD, waarna een test volgt met stilstaande beelden (het CBR systeem met 50 vragen). Daarna worden de vragen behandeld met een stukje instructiefilm per vraag. De cursist krijgt de resultaten uitgeprint. De CBR slaagnorm is tenminste 44 vragen goed.
Naast de theoretische opleiding B, verzorgen wij tevens de theoretische opleiding voor het chauffeursdiploma CCV.